Supporter

Voor u persoonlijk

De persoonlijke supporter

Lubert is maatschappelijk betrokken in de omgeving waar hij woont en werkt. Daarom werkt hij als supporter samen met PGB-Moving, het enige gecertificeerd PGB-bureau van de provincie Limburg.

Hij begeleidt met name ouderen door een luisterend oor te bieden en de juiste vragen te stellen. Hij weet de kern te benoemen op een respectvolle manier, maar laat dat het liefste verwoorden aan de ander wie hij begleidt. Aan de hand van een begeleidingsplan wordt besproken welke sturing gewenst of noodzakelijk is. Samen wordt gewerkt aan een wijze hoe om te gaan met een handicap of met een moeilijke situatie.

Lubert over zijn supporterschap voor particulieren: “Dit werk is een win-win situatie. Diegene die ik mag begeleiden, zie ik vaak groeien in zijn of haar ontwikkeling. Voor mij als journalist levert dit werk veel inzichten op. Ik sta op straat, midden in de maatschappij, waar de journalist thuis hoort. Dit is net als interviewen, maar dan zonder opname-apparatuur. De privacy van diegene die ik begeleid staat voorop”.


Anja Bovendeaard (zangeres)

“Lubert is in staat om fijnmazig in te zoomen, de verbinding aan te gaan, waarmee hij een basis van vertrouwen en veiligheid biedt om jezelf bloot te geven”.

Mia Röling (luchtte haar hart bij supporter Lubert)

“Naar een verzorgingstehuis gaan is niet niks. Ik zag er als een berg tegen op. Lubert heeft van het inpakken van mijn spullen een feestje gemaakt door de ontspannen babbel en sfeer”.