radioprogramma-reeks

Lubert maakt grote verhalen klein,
klein groot

2014 L1-radio (NL)

van horen zeggen

Veel verhalen zwerven rond in schoenendozen op zolder of dolen in de hoofden van mensen. Vaak zeggen deze persoonlijke verhalen iets over ons verleden. Lubert verzamelt dit immaterieel erfgoed in Limburg in het radioprogramma Van horen zeggen op L1, de regionale omroep van Limburg.

Colofon

Documentaire, samenstelling, productie: Lubert Priems

Sparringpartner: Leo Hauben

Muziekkeuze: Wim Steinbusch

Met speciale dank: Maria van Raak

projectpartners

Van horen zeggen wordt speciaal voor L1-radio gemaakt. 

functie lubert

interviewer

audio-vormgeving

samenstelling, redactie

productie

aantal uitzendingen

L1-luisteraars

NL-Award

LUBERT WINNAAR NL-AWARD

Van horen zeggen heeft de NL-Award 2014 gewonnen voor het beste varia-radioprogramma van alle Nederlandse regionale omroepen. Volgens de jury verstaat Lubert de kunst om grote verhalen klein te maken en weet hij kleine verhalen op een sokkel te plaatsen, zonder respect en nuance te verliezen.

“Een zeer eenvoudig concept als essentie van het programma: verhalen uit het verleden die de geschiedenisboeken niet hebben gehaald. Een frisse vormgeving ook en een veelzeggende titel: “Van horen zeggen”. De presentatie beperkt zich niet tot puur aan­ en afkondigen, maar zorgt ervoor dat het programma één geheel wordt. Een zeer regionaal gevoel wordt overgebracht.

De opbouw maakt nieuwsgierig door het uitzenden van korte fragmenten die al een tipje van de sluier oplichten. Je wilt dus zeker verder luisteren naar het hele verhaal. De geluidsafwerking is mooi en de betrokkenheid van luisteraars die zelf kleine
geschiedenissen kunnen insturen groot”.

Jury NL-Award 2014